La darrera setmana de maig la caravana de revistes de l'APPEC visitarà per primera vegada Espolla dins del seu itinerari per l'Empordà, que també arribarà a Cadaqués, Pau, Pals, Bellcaire d'Empordà, Peralada, Biure, Llers, Agullana i Portbou.
Amb aquesta iniciativa l'APPEC vol portar les revistes en català a petits pobles de l'Empordà on no arriben per falta de punts de venda, motiu pel qual va iniciar la seva prova pilot l'hivern passat a l'Empordà, una de les zones amb més concentració de pobles de menys de 500 habitants.
Després de la bona acollida de l'acció, aquesta primavera l'iQUIOSC.cat en ruta ha tornat a l'Alt i Baix Empordà, on l
es persones que s'apropin a l'iQUIOSC.cat en ruta podran informar-se sobre les capçaleres, comprar revistes i subscriure-s’hi amb promocions especials; com ara aconseguir una bossa de regal de l’APPEC ‘Ara que el camí fa pujada, revista’ amb la compra de revistes o subscripcions.
RECORREGUT DE L'IQUIOSC.CAT EN RUTA DEL 24 AL 28 DE MAIG:
La caravana de revistes farà parada al centre de les següents localitats.
DILLUNS 24 DE MAIG:
Cadaqués, de 10 a 13.30h, al mercat, a sa Riera
Pau, de 16 a 18 h, a l'escola
DIMARTS 25 DE MAIG:
Pals, de 10 a 13.30 h, a la plaça de Catalunya
Bellcaire d'Empordà, de 16 a 18 h, a l'aparcament de Ca la Pepeta
DIMECRES 26 DE MAIG:
Peralada, de 10 a 13.30 h, a la plaça del Carme
Biure, de 16 a 18 h, a la Plaça
DIJOUS 27 DE MAIG:
Llers, de 10 a 13.30 h, a la plaça del Ramal
Agullana, de 16 a 18 h, a la plaça Major
DIVENDRES 28 DE MAIG:
Portbou, de 10 a 13.30 h, al mercat
Espolla, de 16 a 18 h, a la plaça de Sant Jaume
LA INICIATIVA
Davant la desaparició generalitzada de quioscos i de punts de venda de premsa diària i revistes, l’APPEC – editors de revistes i digitals- posa en marxa la caravana de revistes ‘iQUIOSC.cat en ruta’. Una iniciativa que portarà les revistes en català allà on no arriben per falta de punts de venda, a la vegada que llança un crit d’alerta davant d’aquesta problemàtica.
Una prova pionera que s’inspira en la venda ambulant a determinats veïnats o nuclis de població, feta periòdicament per part de peixaters, flequers o comerciants que acosten els seus productes i serveis a nuclis de població que n’estan desproveïts per plantar cara al procés creixent de desertització de comerç i serveis en zones rurals.
La iniciativa ha rebut el suport de la Diputació de Girona.